13 Mayıs 2010 Perşembe

Patates salatasi;malzemelerin yarisi bahceden, yarisi pazardan

Yesil sogan ve maydanoz bahceden simdi toplandi.Salatalik tursusu;bahcede gecen sene urettiklerimden yaptigim tursu.Patates,limon;pazardan.Zeytin ve zeytinyag; Kazdaglarindan.Kirmizi pul biber Antep'ten.




































Yesil soganlari birbucuk ay once ekmistik,artik kullanmaya basladik.












Maydanozlar gecen seneden kalma.Bu kis eksi onbes dereceyi yasadilar.Karin altinda kaldilar ama iste gordugunuz gibi hala ayaktalar.


















Bizim buralar gun ortasinda hala 9 derece.Istanbul ise bugun 30 derece olmus.Ama artik bahceye bazi seyleri ekme zamani geldi.Hala dikim yapilamiyor.Ektiklerimiz cikana kadar da ortalik isinir.

Bahcede gecen seneden kalma pazi ve maydanoz vardi;topragi capalamak icin onlari topladim.Maydanozu patates salatasinda kullandim.Pazi yemek yapabilecek kadar degil.Yarin ondan ya borek ya da otlu ekmek yaparim.

Ben patates salatasini soyle yapiyorum;patatesleri hasliyorum (ama cok yumusamayacak)
onlar haslanirken bir yandan birebir olcude zeytinyag,limon karisimi hazirliyorum,icine patates salatasina yakisacak ne baharat varsa koyuyorum,tabi tuz ve kirmizi pul biberi de unutmuyorum.Haslanmis patateslerin kabuklarini patatesleri sogutmayacak hizda soyuyorum ve butun butun bir buyuk tasin icine koyuyorum.Uzerine hazirladigim sosu dokup karistiriyorum bir yandan da kasikla patatesleri buyukluklerine gore ikiye ya da dorde boluyorum.Patatesler sosu emerek soguyorlar.Bu arada yesil sogan ve maydanozu ince ince,salatalik tursusunu iri iri dogruyorum.Patatesler soguduktan sonra maydanoz,sogan ve tursu karisimi ekliyorum.Bir tad kontrolunden geciriyorum.Eger sosu az ise biraz daha ekliyorum.A bir de varsa taze sarimsak ekliyorum benim cok hosuma gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder