10 Nisan 2010 Cumartesi

Odun atesi kozunde sogan soslu et,patates ve elma

Butun bir hafta boyunca agaclarimizi budadik.Bazi kuruyan agaclari tamamen kesmek zorunda kaldik.Yakacak olarak kullanabileceklerimizi depoladik.Isimize yarayamayacak olanlari,cali cirpiyi bir araya toplayarak buyuk bir ates yaktik.















Alevler sonup koz haline gelince muhtelif baharat ve bol sogan puresiyle terbiye ettigimiz eti once firin kagidina sonra aluminyum folyoye sarip,korlarin icine gomduk.Mevsim dolayisiyle su anda ciftlikte uretemedigimiz bazi sebze ve ihtiyac malzemelerimizi almak icin sehre indik.Biz eve donene kadar yavas yavas kendi kendine pisecek.















Eve gelince korlarin icine bir kac elma ve patates de gomduk.
















Etimizin ustu biraz fazla pismis daha dogrusu yanmis.Ama oyle lezzetli olmuski yanmis yerleri kazidik ve yedik.

Elma ile patates cok kivaminda pismisti.Elmalari tatli olarak yemekten sonra yedik.
Gayet saglikli;seker yok,krema yok...
Ama isterseniz,elmanin uzerine dondurma koyabilirsiniz:)Nefis oluyor;hafif sicak elma ustune buz gibi dondurma yiyene kadar birazcik eriyor,nefis bir karisim oluyor.
Bunlarin hepsini evde firinda da yapabilirsiniz.

Etin terbiyesi icin:Soganlari pure haline getiriyoruz,icine bol miktarda hardal koyuyoruz.Eti once istediginiz baharatlarla bolca baharatliyoruz,sonrada sogan puresine buluyoruz.Hepsi bukadar.Firin posetinde de olur.Isiya dayanikli cam
kaplarda da olur.Cunku bu sosla okadar lezzetli oluyorki.Bir de onemli olan yavas yavas pismesi ki sosu iyice icine ceksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder